Mindfulnesspodden

14. Catarina samtalar med gästen dr. Ola Schenström, grundare av Mindfulnesscenter. Ola har stor erfarenhet som han delar med sig av!

May 9, 2018

Catarina samtalar med gästen dr. Ola Schenström, grundare av Mindfulnesscenter. Ola berättar med kloka ord och stor erfarenhet bland annat om hur fröet till Mindfulnesscenter såddes och positiva effekter av mindfulnessträning inom vård och skola. Väldigt intressant om studie som kommer att ske inom skolan! Mindfulness kan vi använda när och var som helst i vardagen och hjälper oss att vara närvarande i nuet. Mindfulnesscenter firade 10 års jubileum under 2017, och verksamheten har utökats genom åren med utbildningar samt kurser via Internet. 

www.mindfulnesscenter.se 

 

Samma dag som jag träffade Ola närvarade han på Läkarsällskapet sammankomst där samtal fördes om forskning vid hjärtsvikt, psykisk ohälsa, graviditet, bröstcancer samt för att förebygga utmattning. Forskningen påvisade positiva effekter vid mindfulnessträning. Klicka gärna på länken nedan och ta del av mer information! 

https://www.youtube.com/watch?v=AWNrMV3ws6k

Podbean App

Play this podcast on Podbean App